Leiebil Italia

Søk hundrevis av leiebilselskaper og finn tilbud på leiebil i Italia

Sammenlign priser på leiebil i Italia

Søk blant mer enn 1600 leiebilselskaper og finn den beste prisen på leiebil i Italia

Hvorfor bestille leiebil i Italia med Broombroom?

Gratis avbestilling

Vi tilbyr gratis avbestilling inntil 48 timer før du skal hente leiebilen hos de fleste av våre leverandører i Italia.

Døgnåpen kundeservice

Uansett hvor i verden du befinner deg er vi her for å hjelpe. Kontakt oss hele døgnet, alle dager fra Italia.

Ingen skjulte avgifter

Ingen skjulte avgifter eller gebyrer. Når du bestiller med oss i Italia viser vi den totale prisen. Ingen overraskelser.

Fakta om leiebil i Italia

Utleiesteder i Italia

Det finnes over 440 utleiesteder i Italia, og Roma er den mest populære byen.

Populære leiebilselskaper

De mest populære leiebilselskapene i Italia er Sicily By Car, Locauto, Alamo, Maggiore og Europcar.

Beste tiden å leie bil

Den beste tiden å leie bil i Italia er februar og november

Været i Italia

Gjennomsnittstemperatur i Italia
Varmest måned: juli (26°C)
Kaldest måned: januar (8°C)

Valuta

Euro (EUR)

Kjøreside

I Italia kjører de på høyre side av veien

Leiebil i Italia

Finn billige leiebiler og gode tilbud på bilutleie i Italia med Broombroom.no. Vi sammenligner priser fra hundrevis av leiebilselskaper for å finne de beste tilbudene på leiebil i Italia. Når du leier bil med oss viser vi den totale prisen slik at du unngår eventuelle overraskelser når du henter bilen hos bilutleieselskapet. Prisen inkluderer nødvendige forsikringer og har ubegrenset kjørelengde. De fleste av våre leverandører i Italia tilbyr gratis avbestilling inntil 48 timer før du skal hente bilen.

Vi tilbyr bare leiebiler fra kjente og pålitelige leiebilselskaper leiebilselskaper i Italia. Bilutleieselskapene sørger alltid for at leiebilene er i perfekt teknisk tilstand med tanke på driftssikkerhet, miljø og renslighet. Bilene hos våre leverandører i Italia blir byttet ut regelmessig, slik at du alltid er garantert en moderne og sikker leiebil.

Gjør reisen enklere med leiebil i Italia

Med en leiebil i Italia kan du dra på utflukter uten å tenke på hvordan du skal komme deg til og fra stedet du ønsker å dra til. Skal du for eksempel bo i leilighet og lage mat selv, eller bare gjøre noen enkle innkjøp, kan du enkelt stoppe innom butikken på vei tilbake. Du trenger ikke slite med tunge bæreposer på en overfylt buss.

Enten du skal på ferie med familien og trenger en større bil, eller du skal på en romantisk storbyferie for to og har behov for en praktisk bybil, har vi leiebilen du trenger. Når du søker og sammenligner leiebil i Italia viser vi de beste tilbudene på bilutleie i alle kategorier. Du velger den beste bilen for reisen, tilpasset ditt budsjett.

Med et stort utvalg av leiebilselskaper finner du alltid den beste prisen på leiebil i Italia med oss. Enten du skal leie bil på en flyplass eller i en by Italia hjelper vi deg med å finne det absolutt beste tilbudene. Trenger du hjelp med bestillingen eller på selve reisen kan du kontakte vår kundeservice hele døgnet, alle dager. Vi gjør alt vi kan for at du skal raskt og enkelt finne den perfekte leiebilen i Italia – bilutleie som gir deg en trygg og god opplevelse.

Rask reiseguide til Italia

Italia ligger sør for alpene og kan betraktes som hjertet av Europa. Italia er formet som en lang støvel med Adriaterhavet på østkysten og Tyrrenhavet som er en del av Middelhavet på vestkysten av landet. Italia er kjent for romantikk, arkitektur, kunst og historie, og ikke minst mat og vin. Landet er delt i ulike regioner, hvor hver region har sitt unike særpreg av smaker, historie, landskap og matstil.

En kan trygt si at italienerne er bilgal. De er kjent for bilmerker som blant annet Ferrari og Lamborghini. Italia har utstrakte naturskjønne landskap som er perfekt å utforske med bil. Enten du ønsker å oppleve de bratte klippene langs Amalfikysten eller kjøre gjennom nydelige vinlandskap i Toscana med vinranker så langt øyet kan se, er Italia et utsøkt reisemål for en fantastisk biltur.

Veiene i Italia er godt utbygget, men standarden kan varierer fra region til region. I tillegg så kan noen av de lokale småveien være svingete og smale. Det går motorveier mellom alle de store byene, og det tar ikke lang tid å komme seg fra A til B.

Leiebil på flyplasser i Italia

I Italia finner du bilutleieselskaper på de fleste store flyplassene. Velger du å hente leiebilen på flyplassen ved ankomst, trenger du ikke tenke på offentlig transport for å komme deg videre. Du kan enkelt hente leiebilen etter at du har plukket opp bagasjen og fortsette på reisen din.

De fleste leiebilselskapene holder til i ankomstterminalen på flyplassen eller rett utenfor selve terminalen. I noen tilfeller ligger bilutleiefirmaene i Italia et lite stykke unna flyplassterminalen. Da kan du som regel ta gratis buss mellom terminalen og leiebilområdet. Følgende leiebilselskaper tilbyr bilutleie på flyplasser i Italia: Sicily By Car, Locauto, Alamo, Maggiore og Europcar.

Kjøretips og trafikkregler

I Italia kjører de på høyre side av veien. Før du kjører avgårde i leiebilen, er det viktig at du setter deg inn i trafikkreglene i Italia. Legg også merke til at kjørekulturen Italia kan være noe forskjellig fra Norge. Et par tips når du kjører er å være oppmerksom på vikeplikt, og når du kjører inn på sideveier og inn i rundkjøringer. Her følger noen kjøretips og trafikkregler som kan være greit å vite om når en skal leiebil i Italia.

Fartsgrenser

Fartsgrenser i Italia:

Parkering

Mange italienske byer har restriksjoner på når en kan kjøre inn i sentrum og hvor parkering bare er tillatt for innbyggere som har parkeringstillatelse. Restriksjonene kan for eksempel være avhengig av ukedag, tid på dagen eller om datoen er et oddetall eller partall.

Gateparkering i Italia er tillatt på høyre side av veien. Du må betale for parkering mandag til lørdag, og i noen tilfeller på søndager avhengig by. Parkering langs de blå linjene betyr enten betalt parkering eller gratis parkering om du har et rundt blått parkeringsskilt liggende i frontruten. Et slikt parkeringsskilt kan du få hos banker, turistbyråer eller på posten. Parkeringsavgift betaler du på automatene som er utplassert på parkeringsplassene og legger billetten synlig i frontruten.

Parkering i gaten hvor det er markert med hvite striper er gratis. Gule striper indikerer parkering for funksjonshemmede med en slik tillatelse eller lastesoner. I grønne soner er det ikke tillatt å parkere på ukedager mellom 08:00 og 09:30, og mellom 14:30 og 16:00.

Mange italienske byer har innført såkalte restriksjonssoner (ZTL – ZONA TRAFFICO LIMITATO) i sentrum av byen, hvor bare lokale innbyggere eller turister som bor på hotell i disse sonene har tillatelse til å kjøre. Hold øye med skilt som markerer slike sone (merket med ZTL). De fleste ZTL-soner har kameraovervåkning, og blir du tatt i å kjøre i slike soner får du tilsendt en bot i posten.

Bompenger og veiavgifter i Spania

Som i Spania og Frankrike må du belage deg på å betale bompenger når du kjører på motorveiene. I noen tilfeller må du også betale om du skal kjøre gjennom tunneler. Bomavgift i Italia gjelder for motorsykler, biler og kjøretøy over 3,5 tonn. Det er ulike måter å bruke motorveiene på, avhengig av hvilket selskap som eier veien. Det mest vanlige er at du tar en billett når du kjører inn på motorveien og betaler med billetten når du kjører av veien. Du betaler altså for strekningen du har kjørt. Mister du billetten, må du betale som om du startet på begynnelsen av motorveien. Du kan også leie en bombrikke, Telepass, som festes på frontruten. Den kalkulerer avstanden du har kjørt og trekker beløpet automatisk fra kredittkortet ditt.

Veinettet i Italia heter ‘Autostrade’ og er mer utbredt i nord-Italia med motorveier som strekker seg ut mot hver av kystlinjene. Den mest populære strekningen er motorveien fra Milano til Napoli. Den såkalte ‘Autostrada del Sole’ eller ‘AutoSole’ som den også blir kalt. Veien er 754 km lang hvor det koster rundt 55 Euro for å kjøre hele strekningen.

I og rundt byene må du ikke betale bompenger. Det må du heller ikke på motorveien A3 mellom Salerno og Reggio di Calabria, som er eid av et annet selskap som ikke tar bomavgift. Om du vil kan du unngå å betale bompenger må du kjøre utenom motorveiene, noe som ikke alltid er like enkelt i alle regionene. Kvaliteten på veiene som ikke er klassifisert som motorveier, samt trafikken rundt byene gjør det mer attraktivt å betale bompenger for å kjøre på motorveien enn å prøve å unngå de. Om du ønsker å kutte litt på budsjettet ved å unngå bomveier, anbefaler vi å kjøre utenom bomveiene rundt de mindre byene og heller bruker motorveien på de lengre strekningene.

For å finne ut hva det koster å kjøre på italienske motorveier kan du bruke bompengekalkulatoren til Autostrade. Der kan du kalkulere ruter og bompenger på de strekningen du planlegger å kjøre.

Vanlige spørsmål om leiebil i Italia

Trenger du leiebil i Italia? Før du bestiller, ta en titt på svarene på de vanlige spørsmålene om leiebil i Italia.

Her er noen tips om hvordan du kan spare penger når du leier bil.

  • Sammenlign tilbud på leiebiler for å finne den beste prisen.
  • Bestill tidlig. Jo nærmere leietidspunktet du kommer, jo dyrere blir det. I tillegg, så blir utvalget av biler også færre.
  • Ved å bestille på nett sparer du penger. Det er nesten alltid dyrere å leie bil når du ankommer reisemålet enn å forhåndsbestille på nett.
  • I mange tilfeller kan det være dyrere å leie bil på flyplassen. Prøv å finne leiebil i nærheten og spar penger. Leiebilselskaper som ligger utenfor flyplassen tilbyr i noen tilfeller transport fra flyplassen til utleiestedet.
  • Bestem deg på forhånd for hvilken leiebil du trenger, som om hvor langt du skal kjøre, bensinforbruk og hvor stor bil skal være. Det kan faktisk lønne seg å gå opp en størrelse.
  • Vær oppmerksom på ekstra kostnad om du ønsker å levere bilen et annet sted enn der du henter den. I noen tilfeller kan det være prisen bli en god del høyere.
  • Sjekk og sammenlign andre ekstrautgifter, som for eksempel avgift for yngre eller senior sjåfører, og ekstra sjåfør.

Etter at du har bestilt vil du innen 48 timer motta en bestillingsbekreftelse. I bekreftelsen finner du detaljer om hvilket bilutleieselskap du skal henvende deg til når du henter bilen. I bekreftelsen er det også opplyst om kontaktinformasjon og adressen til selskapet.

Dessverre kan vi ikke garantere at leiebilselskapet i Italia har akkurat den type bil vi viser i søkeresultatet. Men vi garanterer at du får en bil i samme kategori som har plass til det samme antall passasjerer og bagasje. Om leiebilselskapet ikke utleverer en bil i samme kategori som du har bestilt, har du krav på refusjon.

Når du har fullført bestillingen sender vi deg en bekreftelse på e-post innen 48 timer. Dersom du ikke har mottatt bekreftelsen ber vi deg vennligst sjekke søppelposten/spam mappen din. Om du ikke finner bekreftelsen der ber vi deg kontakte oss snarest.

Vi tar ikke gebyr for endring av din bestilling, men avhengig av hvilke endringer du gjør kan det forekomme ekstra kostnader. Dette gjelder for eksempel i tilfeller hvor datoer må endres og vi ikke kan tilby samme pris som opprinnelig ble tilbudt. Alle endringer må gå gjøres gjennom oss og ikke via det lokale leiebilselskapet. Du kan enkelt endre ved å gå til administrer bestillinger eller kontakte oss på telefon. Vi gjør oppmerksom på at det kan ta opp til 48 timer før endringene er behandlet.

Leiedokumentet som vi sender sammen med bestillingsbekreftelsen inneholder alle dokumentene som kreves ved henting. For å få utlevert bilen i Italia, må du i de fleste tilfeller ha med:

  • Gyldig førerkort. Bare førerkort som ikke utløper innen 1 år vil bli godtatt.
  • Kredittkort i sjåførens navn. Visa, MasterCard og i noen tilfeller American Express blir godtatt. Vennligst se bestillingsbekreftelsen for liste over godkjente kredittkort.
  • Bestillingsdokument. Denne blir sendt til din deg innen 48 time og må skrives ut.
  • Annen type ID som leiebilselskapet ber om i deres vilkår og betingelser. Informasjon finnes i leiedokumentet.

Ved å oppgi flightnummeret vil leiebilselskapet på hentestedet i Italia være informert om ankomsttiden og eventuelle forsinkelser. Dersom flyvningen din er forsinket vil leiebilselskapet kunne sikre bilen du har reservert. Enkelte bilutleieselskaper bekrefter bestillinger kun dersom et flightnummer er oppgitt. Hvis dette er gjeldende for din leiebil, vil vi kontakte deg.

Hvilket ekstrautstyr som er tilgjengelig avhenger av leiebilselskapet i Italia. Selv om du bestiller ekstrautstyr over Internett, kan dessverre ikke tilgjengeligheten garanteres. Følgende ekstrautstyr kan bestilles over Internett:

  • Barnesete – egnet for barn fra 9 måneder til 4 år, eller med vekt på 8-18 kg.
  • Bærestol – egnet for babyer opptil 9 måneder, eller med vekt på under 9 kg.
  • Sittepute til barn – egnet for fra 4 år og eldre, eller med vekt på 18-45 kg.
  • GPS navigasjonssystem
  • Ekstra sjåfør

Ekstrautstyr er ikke inkludert i prisen og betales ved henting av leiebilen.

Aldersgrensen for å leie bil i Italia er 18 år, og du må ha hatt sertifikat i minst ett år. I mange tilfeller vil ikke leiebilselskapene leie bil til de som er under 21 år gammel. Er du under 25 år må du som regel betale ekstra gebyr.
Ja, i de fleste tilfellene kan du ta med deg leiebilen til andre land. Men det er avhengig av hvilke type bil du leier og hvilket land du skal reise til. Luksusbiler og leiebiler som er av dyrere merker er ikke tillatt å ta med seg inn i noen østeuropeiske land.
Du kan levere bilen i hvilken som helst annen italiensk by hvor leiebilselskapet du leier med har kontor. Som regel kommer det et ekstra gebyr i tillegg som du må betale når du henter bilen. Du kan også levere leiebilen i en annen europeisk by. Men vær klar over at også da kommer det et ekstra gebyr.
I mange italienske byer er gatene smale med krappe svinger. Skal du tilbringe mye av tiden i en eller to byer, anbefales det at du leier en bil av mindre størrelse da det er letter å komme seg rundt og ikke minst enklere å parkere. Skal du tilbringe mye av reisen med å kjøre på den italienske landsbygden – som for eksempel fra vinområde til vinområde – kan det være hensiktsmessig med en bil av litt størrelse. Det viktigste er at du får plass til all bagasjen og passasjerene.
Om du må oppbevare bagasjen i leiebilen anbefaler vi at den ikke er synlig. Oppbevar bagasjen i bagasjerommet på leiebilen og ute av synet for forbipasserende.

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt?

Om du ikke finner svar på spørsmålet ditt om bilutleie i Italia, vennligst kontakt oss.

Fakta om Italia

Hovedstad
Roma

Største byer
Roma, Milano og Napoli

Befolkning
60,6 millioner

Styreform
Demokratisk republikk

Valuta
Euro – EUR

Tidsforskjell
Det er ingen tidsforskjell mellom Italia og Norge.

Språk
Italiensk

Retningsnummer
+39

Kart over Italia

Bestill din leiebil nå

Dine data, dine valg

Vi bruker informasjonskapser for å identifisere din nettleser og enhet og tilpasse innhold for å gi en god og trygg brukeropplevelser. Ved å navigere på nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler for å samle inn informasjon på Broombroom.