Leiebil Norge

Søk hundrevis av leiebilselskaper og finn tilbud på leiebil i Norge

Sammenlign priser på leiebil i Norge

Søk blant mer enn 1600 leiebilselskaper og finn den beste prisen på leiebil i Norge

Hvorfor bestille leiebil i Norge med Broombroom?

Gratis avbestilling

Vi tilbyr gratis avbestilling inntil 48 timer før du skal hente leiebilen hos de fleste av våre leverandører i Norge.

Døgnåpen kundeservice

Uansett hvor i verden du befinner deg er vi her for å hjelpe. Kontakt oss hele døgnet, alle dager fra Norge.

Ingen skjulte avgifter

Ingen skjulte avgifter eller gebyrer. Når du bestiller med oss i Norge viser vi den totale prisen. Ingen overraskelser.

Fakta om leiebil i Norge

Utleiesteder i Norge

Det finnes over 140 utleiesteder i Norge, og den mest populære byen er Oslo.

Populære leiebilselskaper

De mest populære leiebilselskapene i Norge er Hertz, Budget, Sixt, Avis og Europcar

Beste tiden å leie bil

Den beste tiden å leie bil i Norge er februar og mai

Været i Norge

Gjennomsnittstemperatur i Norge
Varmest måned: august (18°C)
Kaldest måned: januar (-3°C)

Valuta

Norsk krone (NOK)

Kjøreside

I Norge kjører de på høyre side av veien

Leiebil i Norge

Finn billige leiebiler og gode tilbud på bilutleie i Norge med Broombroom.no. Vi sammenligner priser fra hundrevis av leiebilselskaper for å finne de beste tilbudene på leiebil i Norge. Når du leier bil med oss viser vi den totale prisen slik at du unngår eventuelle overraskelser når du henter bilen hos bilutleieselskapet. Prisen inkluderer nødvendige forsikringer og har ubegrenset kjørelengde. De fleste av våre leverandører i Norge tilbyr gratis avbestilling inntil 48 timer før du skal hente bilen.

Vi tilbyr bare leiebiler fra kjente og pålitelige leiebilselskaper leiebilselskaper i Norge. Bilutleieselskapene sørger alltid for at leiebilene er i perfekt teknisk tilstand med tanke på driftssikkerhet, miljø og renslighet. Bilene hos våre leverandører i Norge blir byttet ut regelmessig, slik at du alltid er garantert en moderne og sikker leiebil.

Gjør reisen enklere med leiebil i Norge

Med en leiebil i Norge kan du dra på utflukter uten å tenke på hvordan du skal komme deg til og fra stedet du ønsker å dra til. Skal du for eksempel bo i leilighet og lage mat selv, eller bare gjøre noen enkle innkjøp, kan du enkelt stoppe innom butikken på vei tilbake. Du trenger ikke slite med tunge bæreposer på en overfylt buss.

Enten du skal på ferie med familien og trenger en større bil, eller du skal på en romantisk storbyferie for to og har behov for en praktisk bybil, har vi leiebilen du trenger. Når du søker og sammenligner leiebil i Norge viser vi de beste tilbudene på bilutleie i alle kategorier. Du velger den beste bilen for reisen, tilpasset ditt budsjett.

Med et stort utvalg av leiebilselskaper finner du alltid den beste prisen på leiebil i Norge med oss. Enten du skal leie bil på en flyplass eller i en by i Norge, som for eksempel Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger, hjelper vi deg med å finne det absolutt beste tilbudene. Trenger du hjelp med bestillingen eller på selve reisen kan du kontakte vår kundeservice hele døgnet, alle dager. Vi gjør alt vi kan for at du skal raskt og enkelt finne den perfekte leiebilen i Norge – bilutleie som gir deg en trygg og god opplevelse.

Rask reiseguide til Norge

Norge er et av de vakreste landene i verden. Med en lang kystlinje, bratte fjorder, høye fjell, spektakulært nordlys og vakker natur, er Norge et eldorado for mange fantastiske opplevelser. Plassert langt nord i Europa utgjør Norge sammen med Sverige og Danmark, Skandinavia. Norge grenser til Sverige i øst, og Finland og Russland i nordøst.

Norge er et av de mest ettertraktede landene i Europa for eventyrlystne turister som er på jakt etter en spennende og aktiv ferie. Her kan du vindsurfe i havgapet, gå fotturer i fjellene, fiske på åpent hav, betrakte de spektakulære fjordene, eller lære om Norges og vikingenes historie. Norge er et unikt land med mye på menyen. Alt fra sportsaktiviteter i nydelige snølandskap og nordlys om vinteren, til hiking i fjellet og båtturer i skjærgården om sommeren. Du kommer ikke nærmere naturen enn en reise til verdens vakreste land.

For å komme seg rundt i Norges langstrakte land, er leiebil den perfekte måten for å oppleve den vakre naturen og komme seg enkelt og raskt fra sted til sted. Med leiebil kan du se Norge på kryss og tvers, og har kan enkelt komme deg til vakre avsidesliggende steder som ikke er så lett tilgjengelig ellers. Om du starter reisen i en av de større byene som Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger, kan kjøre nordover for å oppleve midnattsolen i vakre Lofoten, for så å kjøre videre til nordkapp som er Norges nordligste punkt. Kjør innom Tromsø for en fisketur på åpent hav, før du kjører videre sørover til Trondheim og Ålesund. Ikke langt unna Ålesund via atlanterhavsveien, finner du spektakulære Geirangerfjorden som er et must å få med seg på turen.

Norge har mye å tilby, og med leiebil har du frihet til å velge de beste opplevelsene på reisen din.

Bilturer i Norge

Helgelandskysten

Helgelandskysten strekker seg 200 km fra Trøndelag i sør til Salten i nord, og er den lengste av Norges 18 nasjonale turistveier. På veien langs kysten finnes det mange kulturminner og attraksjoner, og ikke minst en fantastisk vakker natur. Du kjører forbi Saltstraumen som er verdens største tidevannsmalstrøm, og Svartisen som er Norges nest største isbre etter Jostedalsbreen. På veien finnes det mange tusen øyer langs kysten. Her kan du stoppe og nyte utsikten eller ta turen over på noen av øyene for å oppleve lokal mat og kultur. Vegaøyene er kåret til en av verdens 20. uoppdagede øyperler av avisen Observer og har fått merket for Bærekraftig reisemål. Vegaøyene står oppført på UNESCOs verdensarvliste. En reise gjennom Helgelandskysten vil gi inntrykk og minner for resten av livet.

Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien er en 8,3 kilometer lang vei som består av åtte broer som forbinder Averøy med fastlandet med åtte broer. Veien åpnet i 1989 og er gratis å kjøre. Her får du en spektakulær utsikt til Atlanterhavet og kan nyte solnedgangen ute i horisonten. Atlanterhavsveien er en nasjonal turistvei og har blitt kaldt verdens vakreste kjøretur. Veien har blitt kåret til århundrets norske konstruksjon.

Vesterålen

Vesterålen er et øydistrikt i Nordland som ligger nord for Lofoten. Skal du på biltur i Vesterålen må du være forsiktig slik at du ikke kjører av veien fordi du blir betatt av den fantastiske utsikten. Her kan du kjøre gjennom majestetiske landskap og vakre fjell, besøke lokale fiskevær og oppleve den nasjonale turistveien til Andøya. Stopp langs kysten og bli med på et hvalsafari for å observere disse fantastiske skapningene i havet. Dronningruta er en populær 15 km lang kjøretur langs kysten og over fjellene mellom Stø i Øksnes kommune og det fiskeværet Nyksund. Vesterålen har mange høye fjell som stiger mer enn 1200 meter over havet. Stopp og ta på deg fjellstøvlene og ta en fottur i dette vakre landskapet. Det finnes flere bilutleieselskaper i Vesterålen. Ønsker du å leie bil på flyplassen for så å kjøre derfra, kan du leie bil med et av leiebilselskapene på Harstad/Narvik Evenes lufthavn. Du kan også leie bil ved Stokmarknes Skagen lufthavn eller Andenes lufthavn.

Hardangervidda

Hardangervidda ligger i Sør-Norge og sprer seg over de tre fylkene, Telemark, Buskerud og Hordaland. Hardangervidda er Skandinavias største nasjonalpark sett bort i fra Svalbard, og det største fjellplatået i Nord-Europa. Hardangervidda byr på mange varierte opplevelser – fra svingete veier gjennom et vakkert flatt landskap til bratte bakker i Måbødalen. Er kjøretur over Hardangervidda gjør reisen mellom Oslo og Bergen til en unik og vakker opplevelse. Når du har kjørt over vidda fra øst til vest, kommer du ned til Eidfjord i Hardanger før du kjører videre langs vakre Hardangerfjorden. Her kan du stoppe på en av de mange lokale eplegårdene for å kjøpe noe forfriskende eplesaft å drikke. Ønsker du å dele opp bilturen, kan du stoppe og overnatte på Geilo. Vestlia Resort, Dr. Holms og Ustedalen Hotell og Resort er noen av stedene å anbefale.

Sognefjellet

Fylkesvei 55 går over Sognefjellet mellom Luster og Lom, og er Nord-Europas høyeste fjellovergang (høyeste punkt er 1430 meter over havet) og har status som nasjonal turistvei. Bilturen over Sognefjellet tar deg gjennom Jotunheimen nasjonalpark med Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, Jostedalsbreen, dype fjorder og vakkert landskap. En biltur over Sognefjellet er en unik opplevelse av et dramatisk landskap. Stopp gjerne på Mefjellet hvor du kan oppleve Knut Wold sine steinskulpturer. Når du kommer kjørende mot Gaupne, får du utsikt over Sognefjorden med krystallklart blått vann omgitt av høye fjell på hver side.

Leiebil på flyplasser i Norge

I Norge finner du bilutleieselskaper på de fleste store flyplassene. Velger du å hente leiebilen på flyplassen ved ankomst, trenger du ikke tenke på offentlig transport for å komme deg videre. Du kan enkelt hente leiebilen etter at du har plukket opp bagasjen og fortsette på reisen din.

De fleste leiebilselskapene holder til i ankomstterminalen på flyplassen eller rett utenfor selve terminalen. I noen tilfeller ligger bilutleiefirmaene i Norge et lite stykke unna flyplassterminalen. Da kan du som regel ta gratis buss mellom terminalen og leiebilområdet. Følgende leiebilselskaper tilbyr bilutleie på flyplasser i Norge: Hertz, Budget, Sixt, Avis og Europcar.

Kjøretips og trafikkregler

I Norge kjører de på høyre side av veien. Før du kjører avgårde i leiebilen, er det viktig at du setter deg inn i trafikkreglene i Norge. Legg også merke til at kjørekulturen Norge kan være noe forskjellig fra Norge. Et par tips når du kjører er å være oppmerksom på vikeplikt, og når du kjører inn på sideveier og inn i rundkjøringer. Her har vi samlet noen kjøretips og trafikkregler som kan være nyttig før du starter bilferien i Norge:

Fartsgrenser

Vanlige spørsmål om leiebil i Norge

Trenger du leiebil i Norge? Før du bestiller, ta en titt på svarene på de mest vanlige spørsmålene om leiebil i Norge.

Her er noen tips om hvordan du kan spare penger når du leier bil.

  • Sammenlign tilbud på leiebiler for å finne den beste prisen.
  • Bestill tidlig. Jo nærmere leietidspunktet du kommer, jo dyrere blir det. I tillegg, så blir utvalget av biler også færre.
  • Ved å bestille på nett sparer du penger. Det er nesten alltid dyrere å leie bil når du ankommer reisemålet enn å forhåndsbestille på nett.
  • I mange tilfeller kan det være dyrere å leie bil på flyplassen. Prøv å finne leiebil i nærheten og spar penger. Leiebilselskaper som ligger utenfor flyplassen tilbyr i noen tilfeller transport fra flyplassen til utleiestedet.
  • Bestem deg på forhånd for hvilken leiebil du trenger, som om hvor langt du skal kjøre, bensinforbruk og hvor stor bil skal være. Det kan faktisk lønne seg å gå opp en størrelse.
  • Vær oppmerksom på ekstra kostnad om du ønsker å levere bilen et annet sted enn der du henter den. I noen tilfeller kan det være prisen bli en god del høyere.
  • Sjekk og sammenlign andre ekstrautgifter, som for eksempel avgift for yngre eller senior sjåfører, og ekstra sjåfør.

Etter at du har bestilt vil du innen 48 timer motta en bestillingsbekreftelse. I bekreftelsen finner du detaljer om hvilket bilutleieselskap du skal henvende deg til når du henter bilen. I bekreftelsen er det også opplyst om kontaktinformasjon og adressen til selskapet.

Dessverre kan vi ikke garantere at leiebilselskapet i Norge har akkurat den type bil vi viser i søkeresultatet. Men vi garanterer at du får en bil i samme kategori som har plass til det samme antall passasjerer og bagasje. Om leiebilselskapet ikke utleverer en bil i samme kategori som du har bestilt, har du krav på refusjon.

Når du har fullført bestillingen sender vi deg en bekreftelse på e-post innen 48 timer. Dersom du ikke har mottatt bekreftelsen ber vi deg vennligst sjekke søppelposten/spam mappen din. Om du ikke finner bekreftelsen der ber vi deg kontakte oss snarest.

Vi tar ikke gebyr for endring av din bestilling, men avhengig av hvilke endringer du gjør kan det forekomme ekstra kostnader. Dette gjelder for eksempel i tilfeller hvor datoer må endres og vi ikke kan tilby samme pris som opprinnelig ble tilbudt. Alle endringer må gå gjøres gjennom oss og ikke via det lokale leiebilselskapet. Du kan enkelt endre ved å gå til administrer bestillinger eller kontakte oss på telefon. Vi gjør oppmerksom på at det kan ta opp til 48 timer før endringene er behandlet.

Leiedokumentet som vi sender sammen med bestillingsbekreftelsen inneholder alle dokumentene som kreves ved henting. For å få utlevert bilen i Norge, må du i de fleste tilfeller ha med:

  • Gyldig førerkort. Bare førerkort som ikke utløper innen 1 år vil bli godtatt.
  • Kredittkort i sjåførens navn. Visa, MasterCard og i noen tilfeller American Express blir godtatt. Vennligst se bestillingsbekreftelsen for liste over godkjente kredittkort.
  • Bestillingsdokument. Denne blir sendt til din deg innen 48 time og må skrives ut.
  • Annen type ID som leiebilselskapet ber om i deres vilkår og betingelser. Informasjon finnes i leiedokumentet.

Ved å oppgi flightnummeret vil leiebilselskapet på hentestedet i Norge være informert om ankomsttiden og eventuelle forsinkelser. Dersom flyvningen din er forsinket vil leiebilselskapet kunne sikre bilen du har reservert. Enkelte bilutleieselskaper bekrefter bestillinger kun dersom et flightnummer er oppgitt. Hvis dette er gjeldende for din leiebil, vil vi kontakte deg.

Hvilket ekstrautstyr som er tilgjengelig avhenger av leiebilselskapet i Norge. Selv om du bestiller ekstrautstyr over Internett, kan dessverre ikke tilgjengeligheten garanteres. Følgende ekstrautstyr kan bestilles over Internett:

  • Barnesete – egnet for barn fra 9 måneder til 4 år, eller med vekt på 8-18 kg.
  • Bærestol – egnet for babyer opptil 9 måneder, eller med vekt på under 9 kg.
  • Sittepute til barn – egnet for fra 4 år og eldre, eller med vekt på 18-45 kg.
  • GPS navigasjonssystem
  • Ekstra sjåfør

Ekstrautstyr er ikke inkludert i prisen og betales ved henting av leiebilen.

Aldersgrensen for å leie bil i Norge er 18 år. Er du under 25 år må du som regel betale et ekstra gebyr.
Ja, du kan krysse landegrensen med leiebilen. Stort sett kan du ta med deg leiebilen til alle de europeiske landene. Det kan derimot være noen begrensninger i type leiebil om du skal til østeuropeiske land.
Du kan levere bilen i hvilken som helst annen norsk by hvor leiebilselskapet du leier med har kontor. Som regel kommer det et ekstra gebyr i tillegg som du må betale når du henter bilen. Du kan også levere leiebilen i en annen europeisk by. Gebyret kan da være noe høyerer enn om du leverer den i Norge.
Norge er et langstrakt land og leiebil er en den perfekte måten å komme seg rundt på. Skal du på tur sammen med familien anbefales det å leie en bil av av litt størrelse. Det er viktig at du får plass til all bagasjen, slik at passasjerene også får god plass. Skal du kjøre fra sør-norge til nord-norge med noen passasjerer, er det anbefalt å leie en medium eller stor leiebil.
Norge er et av de tryggeste landene i verden. Men om du nødvendigvis må oppbevare bagasjen i leiebilen anbefaler vi at den ikke er synlig. Oppbevar bagasjen i bagasjerommet på leiebilen og ute av synet for forbipasserende.

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt?

Om du ikke finner svar på spørsmålet ditt om bilutleie i Norge, vennligst kontakt oss.

Fakta om Norge

Hovedstad
Oslo

Største byer
Oslo, Bergen og Trondheim

Befolkning
5,25 millioner

Styreform
Konstitusjonelt monarki, parlamentarisk demokrati

Valuta
Norsk krone – NOK

Tidsforskjell
Norge bruker sentraleuropeisk tid – CET

Språk
Norsk

Retningsnummer
+47

Kart over Norge

Bestill din leiebil nå

Dine data, dine valg

Vi bruker informasjonskapser for å identifisere din nettleser og enhet og tilpasse innhold for å gi en god og trygg brukeropplevelser. Ved å navigere på nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler for å samle inn informasjon på Broombroom.