Leiebil Gran Canaria

Søk hundrevis av leiebilselskaper og finn det beste billig leiebil på Gran Canaria

Sammenlign priser på leiebil på Gran Canaria

Søk blant mer enn 1 600 leiebilselskaper og finn den beste prisen på leiebil på Gran Canaria

Fakta om leiebil på Gran Canaria

Temperatur

Varmest måned: august (24°C)
Kaldest måned: januar (18°C)

Populære leiebilselskaper

Avis, Sixt, Europcar, Cicar, Hertz,Thrifty og Goldcar

Tidsforskjell

Gran Canaria ligger 1 time bak Norge

Kjøreside

På Gran Canaria kjører de på høyre side

Leiebil på Gran Canaria

Vi sammenligner priser fra hundrevis av leiebilselskaper for å finne de beste tilbudene på leiebil i Gran Canaria. Når du bestiller leiebil med Broombroom i Gran Canaria viser vi den totale prisen slik at du unngår eventuelle overraskelser når du henter bilen hos bilutleieselskapet. Prisen inkluderer nødvendige forsikringer og har ubegrenset kjørelengde. De fleste av våre leverandører i Gran Canaria tilbyr gratis avbestilling inntil 48 timer før du skal hente bilen.

Med et stort utvalg av leiebilselskaper finner du alltid den beste prisen på leiebiler i Grand Canaria med oss. Enten du ønsker å hente leiebilen på Gran Canaria flyplass (LPA) eller eller i Las Palmas sentrum hjelper vi deg med å finne det absolutt beste tilbudet på bilutleie. Trenger du hjelp med bestilling av leiebil eller på selve reisen kan du kontakte vår kundeservice hele døgnet, alle dager. Vi gjør alt vi kan for at du skal raskt og enkelt finne den perfekte leiebilen på Gran Canaria – bilutleie som gir deg en trygg og god opplevelse.

Reiseguide til Gran Canaria

Grand Canaria er en del av Spanias kanariøyer og ligger utenfor nordvestkysten av Afrika. Gran Canaria er mest populært blant oss skandinavere, mens Tenerife er mer populært blant britene. Gran Canaria, som betyr Grand Island of Dogs på engelsk, er en av syv øyer som danner kanariøyene. Andre populære kanariøyer er Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura. La Palma, La Gomera og El Hierro er mindre kjent reisemål for turister.

Gran Canaria er nok mest kjent som sol, varme og strender for oss skandinavere. Men øya har mye historie å by på som strekker seg mange hundre år tilbake i tid. Med leiebil på Gran Canaria kommer du deg enkelt rundt på øya for å utforske dens historie, imponerende landskap og de sjarmerende småbyene.

Gran Canaria er kjent for sine strender og har ca. 60 km med sandstrender på øya. Den mest populære av de er sanddynene i Maspalomas – Dunas de Maspalomas. Området er som en liten ørken med sand så langt øye kan se. Tidlig på 1800-tallet ble det bygget et fyrtårn her for å styre skipstrafikk fra Europa og Afrika.

Er du på jakt etter en litt mer aktiv ferie er Gran Canaria et eldorado for sportsaktiviteter. Her kan du gå turer eller klatre i fjellene, vindsurfe og kite langs kysten, dykke i krystallklart vann, eller dypvannsfiske i Atlanterhavet.

Kjøretips på Gran Canaria

Trafikkreglene på Gran Canaria er de samme som i Spania. De kjører på høyre side av veien og kjører forbi på venstre side. Rattet befinner seg på venstre side og du girer med høyre hånd. Selv om trafikkreglene er de samme som i Spania og de fleste andre europeiske land, er kjørekulturen litt annerledes enn hva vi skandinavere er vant til.

Hold avstand

De lokale på Gran Canaria har en annen oppfatning av hva det vil si å holde god avstand til bilen foran – spesielt på motorveien. Kjør i høyre felt og hold en fart på 80-90 km/t for å unngå ubehagelig nær kontakt med andre biler. Det er svært vanlig å bruke det innerste feltet til å kjøre forbi på Gran Canaria, ettersom de fleste lokale bare bruker det midterste feltet.

Bruk av bilhorn

Bilhorn og hender blir flittig brukt av de lokale, og spesielt av taxisjåførene på Gran Canaria Du må gjerne tute og vinke tilbake. Selv om du ikke skal bruke bilhorn når du står stille, gjør nesten alle det dersom det er kø. Ikke tut og vink til de blå og hvite politibilene som det står “Policia” på.

Kjøretur i fjellet

Skal du kjøre opp på fjellet for å se på den vakre naturen, kan du være trygg på at veiene er sikret med autovern eller gjerde. Det vil si alle veiene bortsett fra GC 606. De lokale kjenner fjellveiene godt og har tendens til å kjøre fortere enn turistene. Om du kjører i 40-50 km/t kan det være at du får en irritert lokal bak deg. Da kan det være lurt å kjøre inn til siden og slippe han eller henne forbi. Unngå å tute med bilhornet da det skremmer geitene.

Promillekjøring

Regelen er enkel. Skal du drikke alkohol, skal du ikke sette deg bak rattet. På Gran Canaria er det nulltoleranse for promillekjøring, og det politiet utfører mange kontroller. Promillegrensen på kanariøyene er 0,5. Bøter for drikke begynner på 500 Euro eller nesten 5000 kroner. Nekter du å ta promilletest kan du risikerer å havne i fengsel.

Fartsovertredelse

På Gran Canaria finnes det flere fotobokser langs veiene. Politiet har også kontroller på steder der det ofte forekommer ulykker, samt strekninger som er kjent for høy fart. Kjører du over 10 prosent av fartsgrensen og blir tatt, får du bot. Bøtene øker betraktelig om farten er mye høyere enn fartsgrensen. Politiet har etter loven rett til å spørre besøkende om de ønsker å betale boten på stedet. Om du ikke har kontanter blir du kjørt til nærmeste minibank. Nekter du å betale boten blir bilen tauet bort og du risikerer at boten kommer i postkassen din når du kommer hjem.

Parkering

Parkering på Gran Canaria kan være en utfordring, spesielt når du prøver å finne en gratis parkeringsplass. Blå markering i veien indikerer betalte parkeringsplasser og du finner en betalingsautomat like i nærheten. Er du heldig å finner en ledig plass og det er markert med hvite streker i veien, kan du parkere gratis. Parkeringsplasser markert med gule streker er beregnet for beboere. Parkerer du der er bilen din mest sannsynlig tauet bort når du kommer tilbake.

Grand Canaria flyplass

Gran Canaria flyplass (LPA) ligger på østkysten av øyen, ca. 21 km fra hovedstaden Las Palmas, 30 km fra Maspalomas og 47 km fra Puerto Rico. Leiebilselskapene er lokalisert på nederste plan i hovedterminalen.

Ofte stilte spørsmål om leiebil på Gran Canaria

Det viktig å være tidlig ute når du skal leie bil i Gran Canaria. Bestill leiebilen i god tid før du skal reise for å sikre deg den beste prisen og muligheten til å velge mellom flere biler.

Hent og lever bilen på samme sted. Om du leverer bilen på et annet sted enn hentestedet kommer det mest sannsynlig et tillegg i prisen.

Gran Canaria er ikke så stor og det tar ca. 2 timer å kjøre rundt øyen. Skal du kjøre på noen dagsturer og eller bruke leiebilen til stranden eller andre utfarter, er det anbefalt å leie en bil i økonomi- eller kompaktklassen. Har du med deg litt bagasje er det mer praktisk med en bil i standard- eller mellomklassen.

Du må være minst 18 år når du skal leie bil i Malaga. Er du under 25 år må du regne med at det kommer en tilleggsavgift. Sjekk alltid vilkårene før du bestiller.

Skal du leie bil på Gran Canaria er det beste å hente leiebilen på flyplassen når du ankommer.
Hos de fleste av våre bilutleieselskaper i Gran Canaria kan du hente leiebilen et sted og levere den et annet sted på øyen.

Om du ikke ønsker å leie bil under hele oppholdet, kan du leie bil i byen eller stedet du bor på og levere den på flyplassen ved avreise. Vær oppmerksom på at det kan komme et ekstra gebyr om du ønsker å levere leiebilen et annet sted enn der du henter den.

Kart over Gran Canaria

Dine data, dine valg

Vi bruker informasjonskapser for å identifisere din nettleser og enhet og tilpasse innhold for å gi en god og trygg brukeropplevelser. Ved å navigere på nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler for å samle inn informasjon på Broombroom.