Leiebil under 25 år

Leiebil under 25 år
Planlegger du din første roadtrip med gutta, venninnegjengen eller kjæresten, og er under 25 år? Da faller du mest sannsynlig inn under kategorien “ung sjåfør” og må betale et ekstra gebyr når du bestiller leiebil. Finn ut alt du trenger å vite om å leie bil som ung sjåfør for å hjelpe deg ut på veien med din første leiebil.

Hvorfor må jeg betale et ekstra gebyr som ung sjåfør?

Grunnen til at du som ung sjåfør må betale ekstra gebyr når du leier bil har alt å gjøre med risiko. Ungdom har mindre erfaring som sjåfør og i følge statistikken så er det flere krav mot forsikringsselskapene sammenlignet med mer erfarne sjåfører. I tillegg så er utbetaling per krav høyere. For å dekke risikoen tar leiebilselskapene et tilleggsgebyr for unge sjåfører.

Hva er nedre aldersgrense for å leie bil?

De fleste land i verden tillater bilutleie for sjåfører fra 18 år. Utover det ekstra gebyret bilutleieselskapene tar for yngre sjåfører, har de en begrensning i hvilke type leiebiler du kan leie. Men selv om du ifølge loven mest kan leie bil i landet du skal reise til, er det høyst sannsynlig at leiebilselskapet har en aldersgrense for bilutleie. Denne kan variere fra selskap til selskap, men som regel kreves det gyldig førerkort i minst ett år som gjør at en i praksis må være minst 19 år for å leie bil. Noen leiebilselskaper har 20 og 21 år som aldersgrense.

Hvilke leiebilselskaper leier ut biler til sjåfører under 25?

Er du under 25 år og skal ut å reise, kan du sammenligne tilbud på leiebil fra alle de store leiebilselskapene. Det er veldig vanlig at du kan bestille leiebil hos de store bilutleiefirmaene uansett hvor du skal reise til. Det ekstra gebyret du må betale varier fra utleieselskap til utleieselskap. Det er veldig vanlig at det er begrensninger i fra hvilken leiebilkategori du kan bestille, men de fleste biltyper er tilgjengelig for deg under 25 år. For å finne leiebilen du ønsker kan du starte med å sjekke ut betingelsene hos disse leiebilselskapene:

Hvilke krav til leiebilforsikring gjelder når en er under 25 år?

Når du bestiller leiebil er det viktig at du oppgir riktig alder, ettersom noen leiebilselskaper har ulike krav til leiebilforsikring for yngre sjåfører. Noen bilutleieselskaper kan kreve at du må være minimum 25 år for å legge til utvidet forsikring. Dette gjelder for eksempel utvidet kaskoforsikring eller ansvarsforsikring. Disse forsikringene er ofte referert til såkalte “super” forsikringer.

Leiebil under 25 år i USA

De fleste lokale stater i USA krever at leiebilselskapene setter en minimumsalder ved bilutleie, og som regel da er 25 år. Som i andre land kan personer under 25 år leie bil, men må da betale ekstra gebyr for ung sjåfør. Statene New York og Michigan har lokale lover som krever at bilutleieselskapene tillater bilutleie til personer som er 18 år gamle og har gyldig førerkort. Også her vil du møte begrensninger i hvilken biltype og kategori du kan bestille.

Hvordan kan jeg unngå å betale ekstra gebyr?

De aller fleste bilutleiefirmaene tar et tilleggsgebyr for sjåfører under 25 år. Men gebyret er ikke det samme hos alle leiebilselskapene. Om du skal på tur med flere og en av de reisende er over 25 år, kan han stå som sjåfør alene. Da sparer en både gebyr for ung sjåfør, samt ekstra kostnad ved å ha flere sjåfører.

Et annet tips er å bestille leiebil i en mindre kategori, som for eksempel mini eller økonomi. Det vil hjelpe med å holde kostnadene nede. Større og dyrere biler har ofte strengere aldersrestriksjoner.

Er en av de reisende over 30 år, slipper dere unna med tilleggsgebyr. Sammenlign priser og sjekk alltid vilkår og betingelsene før du bestiller leiebil. Det kan være en del å spare ved å velge riktig leiebil og bilutleiefirma.

Dine data, dine valg

Vi bruker informasjonskapser for å identifisere din nettleser og enhet og tilpasse innhold for å gi en god og trygg brukeropplevelser. Ved å navigere på nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler for å samle inn informasjon på Broombroom.