Norgesferie - 7 fantastiske steder i Norge

Norgesferie i Lofoten
Kanskje frister det med en fjelltur mot havgapet? Her fra Lofoten. (Foto: Knut Troim - Unsplash)

Har du planer om å reise til utlandet i sommer, men frykter utbruddet av koronaviruset (COVID-19) og risikoen for å bli smittet? Da kan norgesferie være redningen for årets sommerferie. Å legge ferien til Norge kan være litt tryggere enn å feriere i utlandet i år. Det kan også være med på å redde norsk reiselivsnæring, som sliter under koronavirus-utbruddet. Vi gir det 7 fantastiske steder i Norge du kan reise til i sommer.

De seneste årene har norgesferie blitt mer og mer populært blant nordmenn. I fjor var det første året at flere foretrakk Norge som reisemål over det å reise utenlands. Utenlandske turister strømmer også til Norge for å oppleve vår flotte natur og alt annet vi har å by på. Det er noe nordmenn bør tenker på når en planlegger ferien. Årets sommerferien nok bli preget av coronavirus-utbruddet, både her til lands og i resten av verden. Norge er et utstrakt land med mange steder med lite folk. Nå er sjansen til å oppleve hjemlandet, kanskje for første gang, men ganske sikkert ikke den siste.

1. Helgelandskysten

Helgelandskysten er en av de vakreste veistrekningene i Norge, og blant de 18 nasjonale turistveien, hvorav den den lengste strekningen. Veien går fra Jektvik til Kilboghamn og krysser polarsirkelen på 66 grader nord. Du passerer blant annet Saltstraumen som er verdens største tidevannsstrøm, Svartisen, og øyen Vega som er på UNESCOs verdensarvliste. Her får du 400 kilometer med noen av de beste natur- og kulturopplevelsene Norge har å by på.

Vega
Utsikt mot Eidem på Vega (Foto: Øivind Flatmo, Helgeland Reiseliv)

2. Senja

Senja er Norges nest største øy og ligger i Troms og Finnmark fylke. Øyen har alt fra bratte fjell som synker dypt i Atlanterhavet mot vest, til innsjøer, skog og fjell inne på selve øyen. Her kan du bade, gå fotturer i fjellet og besøke mange av de lokale fiskelandsbyene rundt om på øyen. Veien på vakre Senja er nasjonal turistvei.
Senja
Midnattsol på Senja (Foto: Steffen Fossbakk)

3. Valdres

Valdres er et av Norges mest frodige og skogrike dalføre i Sør-Norge. Valdresdalen strekker seg nordover til mektige Jotunheimen, og ligger ikke langt fra spektakulære Besseggen som er kåret blant de 20 beste fotturene i verden. Valdres er kjent som et skieldorado for langrennsløpere på vinteren, men har like mye å by på utenfor vintersesongen. Her kan du gå lange fotturer, sykle og fiske i vakre omgivelser med Jotunheimen som bakgrunn.
Besseggen (Foto: Sébastien Goldberg - Unsplash)

4. Sognefjellet

Sognefjellet har Nord-Europas høyeste fjellovergang med sine 1 434 meter over havet. Veien, som er nasjonal turistvei, går mellom Luster og Lom, og er porten til Jotunheimen. Her kan du stoppe bilen og nyte utsikten i naturskjønne omgivelser. Men Sognefjellet er mer enn bare en fjellovergang. Her kan du gå toppturer til fots om sommeren og på ski om vinteren. Du kan også stå langrenn på sommeren. Andre populære aktiviteter som brevandring, grottevandring og klatrepark finner du også på Sognefjellet.
Sognefjellet
Nedre Oscarshaug er det beste utsiktspunktet på Sognefjellet

5. Lofoten

Lofoten har det meste å tilby. Majestetiske fjell som skjærer dypt ned i Atlanterhavet, dype fjorder, et yrende fugleliv, og lange strender. Lofoten er hjemstedet for nordlys og midnattsol. Lofoten er rett og slett vakkert.
Lofoten (Foto: Unsplash)

6. Rondane

Rondane nasjonalpark er norges første nasjonalpark etablert i 1962. Rondane strekker seg over store områder, med avrundede fjelltopper i sør og høye bratte topper i nord. Ti av fjelltoppene rager over 2000 meter over havet. Her kan du gå fotturer i langstrakte landskap med mektige fjell i horisonten.

Rondane
Rondanemassivet finner du i Rondane nasjonalpark

7. Bergen

Bergen er inngangsporten til de norske fjordene og en internasjonal kulturby hvor du alltid finner noe å gjøre. Om du ikke ønsker det travle bylivet, finner du stille og rolig omgivelser på øyene utenfor Bergen. Ta turen til Sotra og Øygarden om du ønsker å prøve havfiske, havrafting, ta en båttur, eller bare sitte og nyte solnedgangen i havet mot vest.

Bergen fottur
Kanskje frister det med en fjelltur på de syv fjell i Bergen i Sommer? (Foto: Robert Bye - Unsplash)

Flere populære reisemål

*Prisen er basert på gjennomsnittet av de laveste prisene som ble funnet på Broombroom de siste 15 dagene.

Trenger du leiebil til ferien? Spar penger, bestill leiebil nå!

Dine data, dine valg

Vi bruker informasjonskapser for å identifisere din nettleser og enhet og tilpasse innhold for å gi en god og trygg brukeropplevelser. Ved å navigere på nettstedet godtar du bruk av informasjonskapsler for å samle inn informasjon på Broombroom.